mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Κολοκύθα, σομολός και άνιθος

Κολοκύθα, σομολός και άνιθος

shutterstock_2228317996-9 μηνών

4 μερίδες

Κατάλληλο για κατάψυξη

Είναι σημαντικό να περιληφθούν τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός στη διατροφή του μωρού μας δύο φορές την εβδομάδα. Τα ωμέγα-3 λιπαρά σε αυτά τα ψάρια είναι η επιτομή των θρεπτικών συστατικών, επειδή κάνουν καλό σε σχεδόν κάθε όργανο στο σώμα του παιδιού μας. Για την επιλογή του σολομού για το μωρό μας, επιμένουμε σε σολομό ανοιχτής θαλάσσης γιατί ο σολομός ιχθυοτροφείου δεν ενδείκνυται.

Τί θα χρειαστούμε

  • 2 κ.γ. ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 350g κολοκύθα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά, σε κομματάκια
  • 200γρ σολομό, κομμένο σε κύβους
  • 175ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κλωναράκια φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση σε 4 απλά βήματα

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κολοκύθα και την πιπεριά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον σολομό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τον άνηθο, και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λείο ή λιώνουμε με ένα πιρούνι για μεγαλύτερα μωρά.

 if (document.currentScript) {

Share This