mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Η τέλεια βάση για πίτσα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Η τέλεια βάση για πίτσα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Η παρασκευή της πίτσας είναι μια ευχάριστη διαδικασία στην οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια. Τα παιδιά αγαπούν πολύ την πίτσα άλλωστε και τους αρέσει όλη αυτή η ιστορία με τα υλικά και τη ζύμη και την αναμονή για το πρώτο κομμάτι. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μπείτε όλοι μαζί στην κουζίνα για να φτιάξετε μια νόστιμη πίτσα με δική σας βάση και με τα υλικά που προτιμούν τα παιδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε τη βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται για ένα κατεψυγμένο προϊόν που ψήνεται και μοιάζει να είναι της ώρας. Ούτε συντηρητικά ούτε δεύτερες σκέψεις για την ποιότητα των υλικών. Ας δούμε πόσο απλό είναι να φτιάξετε μια βάση για την πίτσα σας.

Μεγάλες προσδοκίες…
Αν έχετε στο μυαλό σας ότι θα πετύχετε το αποτέλεσμα της φρεσκοψημένης πίτσας σε ξυλόφουρνο κάνετε λάθος. Εμείς θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντί σας και γι’ αυτό θα σας πούμε από τώρα ότι η βάση που θα σας προτείνουμε παρά κάτω είναι εξαιρετική και δοκιμασμένη πλην όμως δεν θα έχετε το αποτέλεσμα της τέλειας βάσης που έχει η πίτσα όταν ψήνεται σε ξυλόφουρνο. Εκτός αν έχετε ξυλόφουρνο για να την ψήσετε. Γιατί το λέμε αυτό; Απλούστατα γιατί η πίτσα που ψήνεται στον ξυλόφουρνο περνά άλλη «δοκιμασία» μέσα σ’ αυτόν απ’ ότι η πίτσα που ψήνεται στην ηλεκτρική κουζίνα. Συγκεκριμένα, στον ξυλόφουρνο η βάση της πίτσας ψήνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αφού έρχεται σε επαφή με… 400 βαθμούς! Κάπως έτσι αποκτά αυτήν την τραγανή χαρακτηριστική κρούστα της, ενώ κρατά αφράτη στο εσωτερικό της, εφόσον νωρίτερα την αφήσαμε να φουσκώσει. Αντιθέτως στον φούρνο σιγοψήνεται αφού η μέγιστη θερμοκρασία ενός φούρνου δεν ξεπερνά τους 250 βαθμούς…

Υλικά:
700 γρ. αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
400ml νερό χλιαρό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό και όχι καυτό όταν θα διαλύσετε σε αυτό τη μαγιά. Έστω και ελάχιστα πιο ζεστό να είναι, να ξέρετε πως θα την αποδυναμώσει και δεν θα πάρετε το επιθυμητό φούσκωμα που θέλετε.

Λιώνουμε τη μαγιά, λοιπόν, προσθέτουμε μια κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε άλλες δύο κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Τώρα έχουμε ένα μείγμα που δεν είναι ζύμη αλλά χυλός. Το αφήνουμε σκεπασμένο καλά να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα.

Μετά από μισή ώρα ξεσκεπάζουμε και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο αλεύρι. Στόχος μας είναι να μην χάσουμε τον όγκο και γι’ αυτό ανακατεύουμε απαλά. Αφού ολοκληρώσουμε, αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 20 λεπτά.

Για να ανοίξετε τη ζύμη θα πρέπει να πασπαλίσετε το καθαρό ξύλινο τραπέζι σας ή τον πάγκο εργασίας με αλεύρι, αλλιώς θα σας κολλήσει.

Όταν ολοκληρώσετε την παρασκευή της πίτσας, θα πρέπει να την ψήσετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς.

Share This