mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Η τέλεια τάρτα με σπανάκι και βάση από φαγόπυρο

Η τέλεια τάρτα με σπανάκι και βάση από φαγόπυρο

Αρκετά συχνά έχουμε στο μυαλό μας ότι για να φτιάξουμε μια σωστή, καλοψημένη και νόστιμη τάρτα χρειαζόμαστε ώρες να αφιερώσουμε. Ισχύει και δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα εξαρτάται από τη συνταγή που έχουμε μπροστά μας κάθε φορά και φυσικά από τα υλικά και τις απαιτήσεις τους. Η τάρτα με σπανάκι που θα δούμε παρακάτω είναι τόσο εύκολη, που κατά την Παρασκευή της, θα αναρωτηθείτε τι κάνετε λάθος και έχετε ξεμπερδέψει τόσο γρήγορα. Η βάση της είναι θεικά τραγανή και νόστιμη και ας δούμε πώς φτιάχνεται!

Υλικά για μια μέτρια ταρτιέρα:

2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 κούπες φαγόπυρο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
500 γρ. σπανάκι
3 αυγά
1 κούπα γάλα πλήρες
½ κούπα κρέμα γάλακτος
½ κουταλιά αλάτι
¾ της κούπας γραβιέρα τριμμένη

Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνεια της ταρτιέρας. Στη συνέχεια σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε μια κουταλιά βούτυρο και καβουρδίζουμε το φαγόπυρο.

Στη συνέχεια στρώνουμε το φαγόπυρο μέσα στην ταρτιέρα ώστε να σχηματίζει τη βάση της τάρτας.

Σε μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα λεπτοκομμένα κρεμμύδια και το σπανάκι. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ενωθούν οι γεύσεις τους. Στη συνέχεια σπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά μαζί με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη γραβιέρα. Προσθέτουμε το μείγμα στα σπανάκια και όλο μαζί πάνω στη βάση της τάρτας. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Πριν την κόψουμε για να τη σερβίρουμε, την αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

Share This