Εύκολη συνταγή για λαχταριστά macarons

Εύκολη συνταγή για λαχταριστά macarons

Υπάρχει μια παράλογη φήμη ότι τα macarons είναι εξαιρετικά δύσκολα στην παρασκευή τους. Προφανώς και δεν είναι παιχνιδάκι, αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολα όσο λέγεται. Στην αγορά μπορείτε πολύ εύκολα να τα βρείτε –κάθε φούρνος πια έχει και τα δικά του macarons-, η τιμή τους όμως είναι δυσανάλογα μεγάλη για αυτό που αγοράζετε. Μήπως να τα φτιάχνατε μόνη σας;

Η συνταγή που θα δούμε είναι εξαιρετικά εύκολη ενώ συνοδεύεται και από πολλά tips για αρχάριους.

Υλικά:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ, αλεσμένα αμύγδαλα σε σκόνη
2 ασπράδια αυγού
Στη μύτη του κουταλιού αλάτι
55 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για τη γέμιση
150 γρ. βούτυρο
75γρ. ζάχαρη άχνη

Τα macarons χρειάζονται την θερμοκρασία της καρδιάς τους για να ψηθούν σωστά. Τι εννοούμε; Πολύ μεγάλη θερμοκρασία μπορεί να τα κάψει αμέσως και πολύ μικρή μπορεί να τα λασπώσει εσωτερικά. Η ιδανική θερμοκρασία που θα πρέπει να έχει ο φούρνος σας είναι οι 140 βαθμοί C και ο φούρνος θα πρέπει να είναι προθερμασμένος όταν θα τα βάλετε μέσα για ψήσιμο.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου. Φροντίστε να μην υπάρχουν κομπάκια.
Στην κουζινομηχανή, χτυπήστε δυνατά τα ασπράδια μαζί με το αλάτι και την κρυσταλική ζάχαρη μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα λεία, σφιχτή και λαμπερή. Το ιδανικό θα είναι να κρατάτε το μπολ ανάποδα και η μαρέγκα να μην πέφτει ή να μην κυλάει στο μπολ. Τότε είναι στο σωστό της σημείο… Με απαλές κινήσεις προσθέστε στη μαρέγκα, το μείγμα που έχετε στο άλλο μπολ, δηλαδή την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέστε και χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας. Θα δείτε ότι η μαρέγκα με την προσθήκη αυτή, χάνει από τον όγκο της αλλά αυτό δεν πρέπει να σας ανησυχήσει.

Βάλτε το μείγμα σε σακούλα κορνέ για να σχηματίσετε τα macarons και σχηματίστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέσα στο ταψάκι σας ή σε ειδικό ταψάκι με θέσεις για macarons. Αφήστε τα για 20 λεπτά να ησυχάσουν και στη συνέχεια ψήστε τα για 7 με 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς C. Όταν είναι έτοιμα αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση

Λιώστε χωρίς όμως να κάψετε το βούτυρο και προσθέστε του την ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε καλά για να γίνει κρέμα. Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής ή οποιοδήποτε αρρωματικό θέλετε ανάλογα με το τι macarons σκοπεύετε να φτιάξετε. Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε κοπανισμένα ανάλατα φιστίκια Αιγίνης ή ξύσμα λεμονιού ή άρωμα φράουλας, βανίλια, κακάο και ό,τι άλλο θέλετε.

Όταν τα macarons θα έχουν κρυώσει, τα κόβετε στη μέση και τα γεμίζετε με τη γέμισή σας.

Share This