mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Εύκολη συνταγή για λουκουμάδες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Εύκολη συνταγή για λουκουμάδες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Οι λουκουμάδες είναι comfort food. Οι λουκουμάδες -πιο σωστά- είναι σωστή επίθεση αγάπης. Μας θυμίζουν πολλά, μας θυμίζουν την όρεξη της μαμάς να κάτσει να μας φτιάξει λουκουμάδες όσο κουρασμένη και αν ήταν. Μας θυμίζει τα απογεύματα που τα περνούσαμε στη γιαγιά. Οι λουκουμάδες είναι άρωμα, αναμνήσεις, εικόνα… Η εικόνα του μελιού καθώς χύνεται πάνω στους λουκουμάδες, η κανέλα καθώς πέφτει από ύψος πάνω στο μέλι, τα λεπτοκομμένα καρύδια καθώς γαρνίρουν το σύνολο για να το στείλουν σε άλλη διάσταση. Οι λουκουμάδες είναι και συνειρμοί. Σημαίνουν οικογένεια, σπίτι, ζεστασιά και αγάπη. Δεν είναι ένα δύσκολο γλύκισμα, θέλει όμως η νοικοκυρά να κάτσει πάνω απ’ το τηγάνι κάποια ώρα για να κάνει με το κουτάλι της νοητά σχήματα που θα δελεάσουν τα παιδιά της. Λες και οι λουκουμάδες από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί για να ενθουσιάσουν ένα παιδί. Αυτό δεν είναι η αγάπη όμως;

Οι λουκουμάδες φτιάχνονται εύκολα και είναι υπέροχοι για πρωινό, απογευματινό αλλά ακόμη και για επιδόρπιο μετά από ένα οικογενειακό κυριακάτικο τραπέζι. Η συνταγή που σας προτείνουμε αλλά και ο τρόπος παρασκευής τους είναι δοκιμασμένα και υπόσχονται πολλά πολλά παιδικά χαμόγελα.

Υλικά για 8 μερίδες

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κούπες χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
2 κουταλιές ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Μέλι
Κανέλα
Καρύδια θρυμματισμένα ή καβουρδισμένο σουσάμι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Αν το τηγάνισμα στο ελαιόλαδο σας φαίνεται βαρύ, μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε λάδι συνηθίζετε να χρησιμοποιείτε στο τηγάνισμα.

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισή κούπα χλιαρό νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι, στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ λίγο νερό και λίγο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία ζύμη. Στο τέλος θα προσθέσουμε το αλάτι και θα το αφήσουμε σε κάποιο ζεστό σημείο να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 30 λεπτά.

Σε βαθιά κατσαρόλα και όχι τηγάνι, θα ζεστάνουμε το λάδι. Με ένα κουτάλι παίρνουμε ποσότητες της ζύμης και δημιουργούμε μπαλάκια που μπορεί να μην έχουν σφιχτό σχήμα αφού η ζύμη είναι σχετικά αραιή και τα τηγανίζουμε σε λάδι που έχει κάψει καλά. Το χρώμα τους θέλουμε να είναι χρυσαφί και όχι καφέ… Τους λουκουμάδες τους βγάζουμε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να στραγγίξουν τα λάδια τους πάνω σε απορροφητικό χαρτί πριν τους πασπαλίσουμε με το μέλι, την κανέλα και το θρυμματισμένο καρύδι ή το καβουρδισμένο σουσάμι.

Αν θέλετε μπορείτε να τους σερβίρετε και με λιωμένη σοκολάτα, αλλά με το μέλι και την κανέλα είναι τόσο διαχρονικά τέλειοι!

Share This