mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Μπανάνα: γιατί είναι το τέλειο φρούτο;

Μπανάνα: γιατί είναι το τέλειο φρούτο;

Η μπανάνα είναι το τέλειο φρούτο! Είναι γλυκιά, μαλακή και εύκολη πρώτη τροφή για μωρά που πειραματίζονται με τη στερεά τροφή, έχει υψηλή διατροφική αξία και μπορεί να γίνει βασικό συστατικό για τα πιο απολαυστικά και υγιεινά γλυκά σας. Η καθημερινή κατανάλωση της μπανάνας μόνο καλό μπορεί να κάνει στον οργανισμό σας. Με τις θερμίδες της να πλησιάζουν τις 105 για μια μετρίου μεγέθους μπανάνα, αντιλαμβάνεστε πως είναι προτιμότερο να φάτε μια μπανάνα παρά οποιοδήποτε γλύκισμα.

Η μπανάνα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες ενώ μας εφοδιάζει με βιταμίνες Α, Β, C, E, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Η κατανάλωση μπανάνας κάνει καλό στην υγεία. Βελτιώνει την αναπνοή και ελαχιστοποιεί την εμφάνιση άσθματος. Ακόμη με την κατανάλωση μπανάνας ελέγχετε το σάκχαρό σας και μειώνετε την πίεσή σας. Η μπανάνα όμως είναι και φρούτο-όπλο κατά του καρκίνου του εντέρου. Ας δούμε με ποιον τρόπο μπορείτε να την απολαύσετε σαν γλυκάκι…

-Μπανάνα με μαύρη σοκολάτα
Ο πιο απλός τρόπος για να απολαύσετε μια μπανάνα, είναι να λιώσετε σε μπεν μαρί σοκολάτα κουβερτούρα και να την περιχύσετε στην μπανάνα σας. Αν δεν πρόκειται από αυτήν την μπανάνα να δοκιμάσουν παιδιά, μπορείτε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα να προσθέσετε το αγαπημένο σας λικέρ ή λίγο κονιάκ. Αν θέλετε γαρνίρετε με τριμμένο μπισκότο ή ξηρούς καρπούς.

-Πουτίγκα μπανάνας
Υπέροχο γλυκό που μπορείτε να συνοδεύσετε μ’ αυτό τον καφέ σας ή να το σερβίρετε μετά από δείπνο στο σπίτι. Είναι ελαφρύ και δεν θα επιβαρύνει την πέψη των καλεσμένων σας.

Υλικά:
3 μπανάνες ώριμες
20 μπισκότα
1 φλιτζάνι γάλα
100 γρ. ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουερ
μία βανίλια
2 αυγά –μόνο τους κρόκους-

Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το γάλα αλλά προσέχουμε να μην βράσει και να μην κολλήσει. Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε το ¼ από το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο. Κλείνουμε το μάτι, σκεπάζουμε το κατσαρολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια κόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες τις μπανάνες. Σε μεγάλο μπολ στρώνουμε τα μπισκότα και τις μπανάνες και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα της κατσαρόλας. Γαρνίρουμε με μπανάνα και τριμμένο μπισκότο.

Share This