Συνταγή για νόστιμο χαλβά!

shutterstock_356190182Ο χαλβάς είναι ένα εύκολο, γρήγορο και υγιεινό γλυκό, ιδιαίτερα δημοφιλές κατά την περίοδο της νηστείας, αλλά και για όλο τον χρόνο. Η βάση του είναι απλά το σιμιγδάλι, αλλά με την προσθήκη σιροπιού και ξηρών καρπών, αποκτά  μια γεύση απλή και κλασική, που μυρίζει Ελλάδα. Αν τα παιδιά μας ακολουθούν κάποια δίαιτα, είναι μια υπέροχη ιδέα, αφού είναι προτιμότερο συνολικά, σε σχέση με άλλα βαριά γλυκά του ζαχαροπλαστείου. Για να δούμε ποια υλικά θα χρησιμοποιήσουμε για να παρασκευάσουμε σπιτικό νόστιμο χαλβά:

Υλικά
Για το σιρόπι

4 1/2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/4 κ.γ. τριμμένο γαρύφαλο

Για το μείγμα με το σιμιγδάλι
2/3 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
Λίγα καρύδια και κανέλλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλλας, τον χυμό λεμονιού, το τριμμένο γαρύφαλλο και το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά.
2. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το σιμιγδάλι και καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Όσο πιο πολύ καβουρντίσουμε τόσο πιο γευστικός γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και πιο βαρύς ταυτόχρονα.
4. Όταν ο χαλβάς αποκτήσει το χρώμα που θέλουμε, τον αδειάζουμε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι που έχει ήδη κρυώσει.
5. Ανακατεύουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό.
6. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
7. Αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρύδια, κανέλλα ή ότι άλλη γαρνιτούρα θέλουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.