mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ρολάκια κανέλας για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Ρολάκια κανέλας για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα

Τα ρολάκια κανέλας είναι η πιο γλυκιά πρόταση για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα. Το πρωινό όπως έχουμε ξαναπεί, είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και αν που και που το παρακάνουμε βάζοντας και λίγη παραπάνω ζάχαρη, σίγουρα δεν χάθηκε ο κόσμος. Τα παιδιά λατρεύουν τα ρολά κανέλας και μπορείτε να τους δώσετε να πάρουν μαζί τους και ένα στο σχολείο για κολατσιό. Εμείς σας δίνουμε την πιο τέλεια συνταγή για να σας γίνουν αφράτα, τρυφερά και αξιοθαύμαστα!

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του γλυκού μαγιά σε σκόνη
½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση:
125 γρ λιωμένο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κανέλα
½ φλυτζάνι ζάχαρη

Για το γλάσο:
1 κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τη μαγιά. Σε μια κανάτα, βάζουμε το αλάτι, το νερό, το γάλα, τη ζάχαρη, το λιωμένο χλιαρό βούτυρο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν τα υγρά υλικά. Κάνουμε λακκούβα στο αλεύρι, και ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να γίνει το μείγμα ζύμη. Η υφή της θα είναι τέτοια που θα κολλάει ελαφρά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να φουσκώσει πολύ.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος στο ταψί και ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά.

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι και τοποθετούμε πάνω την ζύμη. Πασπαλίζουμε με αλεύρι τη ζύμης και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε φύλλο, πάχους περίπου 0,5 εκ., και σχήματος παραλληλόγραμμου με διαστάσεις περίπου 30χ55 εκ.

Αλείφουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με τη γέμιση, αφήνοντας 1 εκ. κενό περιμετρικά. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό κατά μήκος της μακριάς πλευράς. Το ρολό να μην είναι πολύ σφιχτά τυλιγμένο. Έχοντας πάντα την ένωση του ρολού να ακουμπάει στον πάγκο, κόβουμε σε 10 φέτες πάχους περίπου 4-5 εκατοστών.

Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί αφήνοντας 1 εκ. απόσταση μεταξύ τους γιατί κατά το ψήσιμο πρόκειται να φουσκώσουν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και αφήνουμε τα ρολά να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν πάλι, για περίπου 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170-180 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Με το που ψηθούν, τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και έπειτα περιχύνουμε το γλάσο.

Share This