Μπισκότα κανέλας

shutterstock_350912786Τα μπισκότα είναι ένα γλύκισμα που ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας. Τα αγαπούν όλα τα μέλη της οικογένειας και είναι εύκολο, γρήγορο και οικονομικό να έχουμε χειροποίητα σπιτικά μπισκότα στην κουζίνα μας σχεδόν κάθε εβδομάδα. Φυσικά, είναι σαφέστατα πιο υγιεινή η επιλογή των σπιτικών μπισκότων, σε σχέση με εκείνα του εμπορίου, τα οποία έχουν συντηρητικά και αμφιλεγόμενης ποιότητας υλικά. Στη συνταγή που ακολουθεί, προτείνουμε μπισκότα με άρωμα κανέλα, μαύρη ζάχαρη και αλεύρι ολικής αλέσεως. Το ιδανικό είναι να προσθέσουμε φρέσκα αυγά, για περισσότερη αγνότητα. Τα παιδιά τρελαίνονται για τα μπισκότα ούτως ή άλλως, αλλά αν τα παρασκευάσουμε σε πρωτότυπα σχέδια με κουπάτ, θα τα κάνουμε ακόμα πιο ελκυστικά και εντυπωσιακά. Ας δούμε ποια υλικά θα χρειαστούμε:

Υλικά
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως κοσκινισμένο
Λίγη χοντρή ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ασπράδια και μετά τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
4. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
5. Μετά, την ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος περίπου μισού εκατοστού και κόβουμε σε σχέδια (καρδουλές, ρόμβοι).
6. Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα, πασπαλίζοντας με χοντρή ζάχαρη.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

One Response to "Μπισκότα κανέλας"

  1. Pingback: Μπισκότα κανέλας - Parenting

Leave a Reply

Your email address will not be published.