mommy
thilasmos
toketos
mycare - φροντίδα
athome
arkoudos
nanny - επιλέγοντας νταντάδες

Ζυμαρικά με γαλοπούλα και σπανάκι

Ζυμαρικά με γαλοπούλα και σπανάκι

oct-2009-079Τα ζυμαρικά είναι μέσα στο πρόγραμμα της ελληνική κουζίνας σίγουρα μι φορά την εβδομάδα! Αν όμως τα φτιάξουμε έτσι ώστε να προσθέσουμε και κάποιο υγιεινό λαχανικό τότε κερδίζουμε και σε απόλαυση αλλά και σε θρεπτική αξία!

Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό που είναι πλούσιο σε βιταμίνες και σίδηρο! Εάν το συνδυάσετε με καπνιστή γαλοπούλα όπως στη συνταγή είναι ένας τρόπος να φάνε τα μικρά παιδιά σπανάκι εάν δεν το τρώνε αλλιώς!

Υλικά:

½ κιλό πέννες ή άλλο ζυμαρικό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες γαλοπούλα
2 σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζ. ντοματίνια ή χυμό ντομάτας
2 φλιτζ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
2. Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει μέσα το σπανάκι αφού το έχουμε πλύνει για να μαραθεί.
3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο
4. Ψιλοκόβουμε τη γαλοπούλα και τη τσιγαρίζουμε για λίγο
5. Έπειτα προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε
6. Βάζουμε και τις ντομάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουν μια βράση.
7. Σε μια μεγάλη πιατέλα αδειάζουμε τα ζυμαρικά με το σπανάκι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και έπειτα ρίχνουμε τη σάλτσα με τη γαλοπούλα
8. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι εφ’ όσον το επιθυμούμε!if (document.currentScript) {

Share This
2 Σχόλια
  1. […] post Ζυμαρικά με γαλοπ… appeared first on Arkoudos, Συνταγές … […]

  2. […] Ζυμαρικά με γαλοπ… […]